WARMTEPOMP

Verwarmen op een energiezuinige manier is kiezen voor de warmtepomp. U draagt niet alleen bij aan uw eigen energierekening, maar ook aan ons klimaat. Maar wat is nou eigenlijk een warmtepomp en hoe werkt het?

Snelle installatie mogelijk!

WAT IS EEN WARMTEPOMP?

Een warmtepomp is een duurzaam en tevens zuinig alternatief voor een cv-ketel. Dit apparaat verplaatst energie vanuit een bron en zet dit om in warmte.

Bronnen die worden gebruikt door een warmtepomp zijn bijvoorbeeld de buitenlucht of grondwater. Door middel van elektriciteit wordt de energie omgezet in warmte wat wordt gebruik om bijvoorbeeld het huis te verwarmen.

Wanneer de warmtepomp werkt op groene stroom is deze volledig CO2 neutraal. Een warmtepomp werkt optimaal wanneer het huis goed geïsoleerd is. Zorg er dus voor dat wanneer u een warmtepomp koopt, de isolatie in orde is.

EXTREME ENERGIE BESPARING

GASLOOS

WARMWATER / CV / VLOERVERWARMING

65°C WATERTEMPERATUUR onder alle omstandigheden!

Een lucht/water warmtepomp haalt warmte van buiten en verwarmt daarmee uw woning en sanitair warm water. Er kan zelfs een temperatuur van 65°C worden gehaald. Bij lage temperaturen kan het zijn dat de normale warmtepomp moeite heeft warmte te verkrijgen. Echter, de LG Monobloc behoudt haar totale capaciteit tot wel 7°C onder nul. Daardoor houdt u optimaal comfort, zelfs bij zeer lage temperaturen.

HOE WERKT EEN WARMTEPOMP?

Warmtepompen werken volgens hetzelfde principe als koelkasten: koude wordt daarbij opgewekt door een verdamper waarin koelmiddel circuleert. De warme lucht stijgt en geeft hierdoor gratis warmte af aan de verdamper.

Een warmtepomp haalt op dezelfde werkwijze gratis warme lucht uit het milieu. Dankzij de zon zitten er in de lucht, water en aarde enorme massa’s warmte opgeslagen, zelfs in de winter. Het is deze warmte die gebruikt wordt om de woning te verwarmen.

WELKE SOORTEN WARMTEPOMPEN ZIJN ER?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De werking van deze warmtepompen is in de natuurkundige aspecten hetzelfde. De manier waarop de warmte onttrokken wordt en hierna afgegeven wordt verschilt per warmtepomp.

Hieronder wordt beschreven welke warmtepompen er zijn:

VOLLEDIG ELEKTRISCHE WARMTEPOMP

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor zowel het opwarmen van uw huis als voor warmwater. Dit zorgt er dus voor dat u naast de aanschaf van een warmtepomp geen gasaansluiting meer nodig hebt.

LUCHT/WATER-WARMTEPOMP

Een buitenlucht warmtepomp draagt de energie over vanuit de buitenlucht naar het verwarmingswater in het cv-systeem.

LUCHT/LUCHT-WARMTEPOMP

Een lucht-lucht warmtepomp wordt de warmte uit de lucht gehaald. Deze variant wordt niet aangesloten op de centrale verwarming maar op de unit van de airco. Op deze manier kunt u zowel koelen als verwarmen.

WATER/WATER-WARMTEPOMP

Deze warmtepomp wordt ook wel grondwater warmtepomp genoemd. Deze pomp gebruikt het grondwater als warmtebron om het huis te verwarmen of te koelen. Doordat het grondwater een constante temperatuur heeft het deze warmtepomp een uitstekend rendement.

VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMP

Wanneer u ervoor kiest om een warmtepomp te kopen zitten hier verschillende voordelen aan vast.

Belangrijke voordelen zijn:

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

-Lage onderhoudskosten

-Lagere CO2 uitstoot

-Geen schoorsteen nodig

Climate Control

-Kan zowel verwarmen als koelen

-Dienen als koeling bij hoge binnentemperaturen

-Verwarmt wanneer de binnentemperatuur te koud is

Besparing op gasverbruik

-Zuinig in verbruik

-Subsidiemogelijkheden

TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN WARMTEPOMP

Om u te helpen bij het kiezen van een warmtepomp die het beste bij u past hebben we een aantal tips
beschreven.

Het is verstandig om rekening te houden onderstaande:

Geluid van de warmtepomp

Wanneer u een warmtepomp gaat aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau. De ventilator van de pomp zal geluid maken wat bij de pomp wordt aangegeven in dB. De volledige pomp zal geluid produceren wanneer deze gebruikt wordt voor warm water.

Beschikbare subsidies

Het is belangrijk om vooraf te bekijken welke subsidies worden aangeboden voor de verschillende modellen. Zo kunt u optimaal gebruik maken van de subsidies die worden aangeboden en kosten besparen.

Rendement van de warmtepomp

Vooraf is het handig om te kijken naar het verwachte rendement per model. Zo kan het aantrekkelijker zijn om een duurder model aan te schaffen wanneer het rendement van deze warmtepomp hoger is.

Installatie van de warmtepomp

Voor de installatie van een warmtepomp is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Dit omdat het aansluiten een specialistische klus is.

ELLIN AIRCOTECHNIEK ADVISEERT U GRAAG:

Omdat het gaat om behoorlijke investeringen én omdat iedere situatie weer anders is besteden we extra aandacht aan een persoonlijk advies.

Vrijblijvend plannen we een bezoek in waarbij we uw situatie, wensen & eisen inventariseren en de mogelijkheden bespreken en laten zien.

Wellicht tot ziens!
Het ELLIN AIRCOTECHNIEK - team.
Shopping cart
Facebook
Shop
0 Compare
0 items Cart
My account