ENERGIEBESPARING

Tegenwoordig is energiebesparing belangrijker dan ooit. Dit is niet alleen vanwege de hoge kosten van elektriciteit en gas. Ook wordt van iedereen verwacht dat ze hun bijdrage aan de wereld leveren en rekening houden met het klimaat. Zowel huishoudens als bedrijven werken samen aan het verbeteren van het klimaat.

ENERGIEBESPARING MET EEN WARMTEPOMP

Verwarmen van een ruimte kan gerealiseerd worden met gas of door middel van een warmtepomp.

Van de warmtepompen bestaan er verschillende varianten waaronder de lucht-lucht, lucht-water en
water-water warmtepomp. De lucht-lucht warmtepomp is één van de populairdere soorten.

planet-earth

Climate in Control

save-energy

Energiebesparing

heat

Warmtepompen

heating

Airconditioning

Verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt volledig op elektriciteit. Het apparaat geleid met de ingebouwde ventilator buitenlucht naar binnen. Dit wordt vervolgens op de gewenste temperatuur gebracht. Het opwarmen gebeurd met de compressor van de warmtepomp. Vervolgens wordt de lucht afgegeven in de ruimte.

Verwarmen met gas

Met een cv-ketel kan een ruimte met gas verwarmd worden. Zo’n ketel heeft meestal een rendement van 90%. Dat betekent dat er 10% energie verloren gaat bij de verwarming. Deze verloren energie kan vermeden worden door af te zien van gasverwarming.

Een warmtepomp werkt volledig op elektriciteit. Het apparaat geleid met de ingebouwde ventilator buitenlucht naar binnen. Dit wordt vervolgens op de gewenste temperatuur gebracht. Het opwarmen gebeurd met de compressor van de warmtepomp. Vervolgens wordt de lucht afgegeven in de ruimte.

ENERGIE BESPAREN MET ONZE WARMTEPOMP-AIRCO COMBI

Met onze warmtepomp/airconditioning combi kunt u ook nog eens energie besparen bij het gebruik van airconditioning.

Tegenwoordig is airconditioning niet meer weg te denken en worden deze apparaten ook direct ingebouwd in nieuwe woningen. Panden dienen goed geventileerd te worden, waarbij de temperatuur ook op een aangename stand hoor te staan. Als de ventilatie en temperatuurregeling niet goed geregeld is, dan zult u snel in de kou staan. Airconditioning is de perfecte oplossing voor o.a. bedrijfspanden. Onze warmtepomp-airco combi is ideaal, omdat je dan ook nog eens energie kunt besparen.

DE GROOTSTE ENERGIEVRETERS

Sommige apparaten in huishoudens slurpen veel energie zonder dat wij het door hebben. Een aantal van deze energievreters zijn bijvoorbeeld:

  • Wasdrogers
  • Keramische kookplaten

Door te spotten wat de meeste energie verbruikt, kan er rekening mee gehouden worden deze apparaten niet onnodig te gebruiken. Ook de frequentie van gebruik kan verminderd worden. Als u normaal gesproken alleen voor dezelfde dag kookt, dan kunt u voor energiebesparing zorgen als u eten voor twee dagen kookt. Dan halveert u het energiegebruik voor de keramische kookplaat al!

In de praktijk worden wasdrogers veelal elke dag of elke twee dagen wel gebruikt. Deze apparaten kunnen als een luxe beschouwd worden, omdat het enkel het proces van een wasrek versneld. Vraag uzelf af of een wasdroger echt nodig is. Deze energieslurpers hebben vaak een laag energielabel en het zou dus voor de energiebesparing ideaal zijn om het apparaat uit het huishouden te houden. Van de energieslurpers zijn er ook zuinige varianten. Denk bijvoorbeeld aan een energiezuinige waterkoker of koelkast. LED-lampen met een sensor zijn zuiniger, omdat ze alleen aan staan bij beweging in de ruimte. Een zuiniger badkamer en keuken zal in veel huishoudens al veel impact maken op het energieverbruik.

ELLIN AIRCOTECHNIEK SERVICE EN ENERGIEBESPARING

Bij Ellin aircotechniek bieden wij enkel energiezuinige services aan. Niet alleen zijn onze apparaten zuinig, ook onze installatieservice is zuinig. Door storingsloze installaties uit te voeren zorgen we vanaf het start van het proces dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Op deze manier dragen wij als onderneming ook bij aan het klimaat.

Storingsloze installatie
Ons aanbod bestaat uit een volledig pakket waarin de levering, installatie en service zijn opgenomen. Vanaf de installatie verrichten wij goed werk, waardoor u energie zult besparen. Storingen zorgen immers voor onnodig energieverlies. Wij realiseren storingsloze installaties, zodat u de kans op energiebesparing kunt benutten. Met de unieke service abonnementen die wij aanbieden, hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over de installatie en het onderhoud.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als bedrijf wordt er verwacht dat je bepaalde maatschappelijke verantwoordingen nakomt. Zowel personeel als klanten bekijken of bedrijven hun bijdrage leveren aan het klimaat. Door een warmtepomp-airco combi installatie te realiseren, zal u het voorbeeld geven richting partners, personeel en klanten.

Door de positieve verandering van het klimaat in uw onderneming, zal dit ook zorgen voor gemotiveerder personeel. Daarnaast zal mond-op-mond reclame zijn werk doen om bij te dragen aan een verhoging in de omzet. Van ondernemingen wordt verwacht dat zij zo zuinig mogelijk ondernemen en rekening houden met energiebesparing.

AANBIEDING

Warmtepomp/airconditioning combi. Niet meer met gas verwarmen!

SUBSIDIE ENERGIEBESPARING

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor een waterpomp, maar hier zitten natuurlijk wel regels en eisen aan gebonden. Of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling hangt af van een aantal factoren. Er bestaan namelijk verschillende soorten warmtepompen die ofwel hybride ofwel volledig elektrisch werken. De hoogte van de subsidie hangt ook af van het apparaat en het vermogen ervan. Een waterpomp valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Sinds 2022 is de subsidie hiervoor verhoogd van 20% naar 30%. Ook kunt u subsidie aanvragen voor isolatiemateriaal zoals ramen en muren.

Door de gehele ruimte te verwarmen en te koelen met onze warmtepomp-airco combi kunt u voor energiebesparing zorgen bij gebruik ieder apparaat in het gebouw. Neem contact op met ons via de mail of telefoon om de mogelijkheden en verdere zaken te bespreken!

Shopping cart
Facebook
Shop
0 Compare
0 items Cart
My account