AIRCONDITIONING

Tegenwoordig is airconditioning niet meer weg te denken uit woningen en bedrijfspanden. Steeds meer consumenten en bedrijven maken gebruik van de voordelen van een airco, voor zowel het koelen als verwarmen van een particuliere woning of kantoorruimte.

WELKE SOORTEN AIRCONDITIONING ZIJN ER?

Er zijn diverse soorten airco’s beschikbaar. Zo zijn er verschillen in vermogen, plaatsing en montage. Zo kunt u altijd een airco vinden die aansluit bij de ruimte die u wilt koelen.

De verschillende airco’s zijn:

Mobiele airco

Een mobiele airco is een airco die draagbaar of verrijdbaar is. Op deze manier kan deze overal in de gewenste ruimte geplaatst worden. De mobiele airco werkt met behulp van koelvloeistof. De warme lucht wordt uit de ruimte gezogen en door middel van koelvloeistof gekoeld.

Split airco

Een split airco werkt met behulp van koelvloeistof. Dit is te vergelijken met een koelkast. De binnenunit haalt de warme lucht uit de ruimte door middel van koelvloeistof en geeft de warme lucht buiten af aan de buitenunit.

Monoblock airco

Een monoblock airco zorgt ervoor dat de warme lucht uit de ruimte wordt gehaald en voert dit direct af naar buiten. Deze airco maakt dus enkel gebruik van een binnenunit en heeft geen buitenunit.

Vaste airco

Een vaste airco is een type airconditioning die niet te verplaatsen is. Dit type airco is aan de wand bevestigd en beschikt over een binnen- en buitenunit. Deze vorm van airconditioning is geschikt om een grote ruimte zoals een bedrijfspand goed te koelen.

Verschillende typen vaste airco zijn:

  • Wand airconditioning
  • Cassette airco
  • Plafond airco
  • Satelliet airco
  • VRF airco

VOORDELEN VAN AIRCONDITIONING

Wanneer u kiest ervoor kiest om een airconditioning te kopen, zitten hier verschillende voordelen aan vast.
Belangrijke voordelen zijn:

HOE WERKT EEN AIRCO?

De airconditionings van Ellin aircotechniek zijn eenvoudig in gebruik.

Met de bijgeleverde afstandsbediening kunt u met 1 druk op de knop de gewenste klimaatinstellingen regelen. Wanneer een airco wordt gebruikt om de ruimte te koelen, wordt de lucht met een ventilator door een wisselaar geblazen. Op deze manier wordt de warme lucht onttrokken en naar buiten afgevoerd. De koele lucht zorgt voor een ideale temperatuur in de gewenste ruimte. Bij het verwarmen van een ruimte werkt dit proces andersom en wordt deze koelere lucht verwarmt.

Naast het direct aanpassen van de klimaatinstellingen, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een timer op de afstandsbediening. Hierdoor stopt de airconditioning automatisch met werken, wanneer het gewenste kamerklimaat is bereikt.

KOELVERMOGEN PER OPPERVLAK

Voor het koelen van een ruimte met behulp van een airco moet u rekening houden met het vermogen. Hoe groter het vermogen van de airco, hoe meer kubieke meter deze kan koelen. U kunt onderstaande tabel aanhouden voor het bepalen van het aantal kw dat u nodig heeft.

VERMOGEN KOEL OPPERVLAK IN M³
2.5 kw ruimtes tot 70 m³
3.5 kw ruimtes tot 120 m³
5.0 kw ruimtes tot 170 m³
7.0 kw ruimtes tot 240 m³

TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN AIRCO

Bij het kopen van een airco zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee kunt houden.

Energieverbruik airco

Controleer bij het kopen van een airco de verschillende keurmerken. Zo voldoet u aan de Nederlandse regelgeving en kiest u voor een airco die aanzienlijk beter is voor het milieu. Belangrijke keurmerken zijn te herkennen aan een STEK en NVKL logo.

De juiste capaciteit van de airco

Houdt bij het kiezen van een airco rekening met het juiste koelvermogen voor de oppervlakte van de ruimte. Daarnaast moet u rekening houden met de plaatsingsruimte van uw airco. De ene variant neemt meer ruimte in dan de andere.

Geluidsniveau van de airco

Wanneer u in een kantoor aan het werk bent is het belangrijk dat u niet gestoord wordt door een luide airco. Bent u opzoek naar de ideale geluidsstille airco voor een kantoor? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Onderhoudscontract airco

Om er voor te zorgen dat de airco optimaal blijft werken is het aan te raden om een onderhoudscontract voor uw airco af te sluiten. Op deze manier zorgt deze monteur er voor dat de filters schoon blijven en wanneer nodig ook de koel vloeistoffen worden bijgevuld. Zo kunt u langer genieten van de airco.

WAT KOST EEN AIRCONDITIONER?

Een airco is er in verschillende formaten om te voldoen aan de specifieke eisen van een kantoorpand. Wanneer u op zoek bent naar een airco voor een grote ruimte (200-250m3), is het verstandig om te kiezen voor een split airco. Een split airco met dit vermogen zal rond de €3000,- kosten. Wanneer de ruimte groter is zal dit zijn tussen de € 3000 en € 5550. Dit is inclusief de montage van de airco.

AIRCONDITIONING KOPEN

Een airconditioning kopen is een uitstekende keuze wanneer u een woning of kantoorpand wilt koelen en/of verwarmen. De ruime keuze in vermogen en de verschillende varianten zorgen er voor dat u voor elke ruimte een geschikte airco vindt.

AIRCONDITIONING AANBIEDING

Bij ELLIN AIRCOTECHNIEK hebben wij de perfecte aanbieding voor u. Wij combineren hier de warmtepomp met een airco. Op deze manier hoeft u niet meer met gas te verwarmen. Een duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing dus!

Shopping cart
Facebook
Shop
0 Compare
0 items Cart
My account